donderdag 5 januari 2012

Hond met eend

Na een rustige maandag volgde er toch een stormachtige dinsdag.
De honden waren zeer uitgelaten en rende allemaal vrolijk rond met de wind in de rug.
Dinsdagmorgen droog gelopen behalve de honden was ook mijn broek zeer modderig!
Echter zo droog als de ochtend was zo nat was de middagronde. Mijn zoon Jeroen liep met mij mee
een rondje Zuigerplas.
Alles ging voorspoedig tot we halverwege de plas waren en de honden met zijn allen de struiken in vlogen. Mijn reactie bleef ook niet uit en ik dook ook de struiken in!
Lag er een dode mannetjes eend met een opengereten borstkas. Ik als  een gek ( gelukkig niemand in de buurt) de honden wegjagen, echter ze wilden niet weg. Ik met mijn voet de eend de sloot in gewerkt (oh, zo zielig) en toen de honden alsnog wegjagen. Enfijn, dit was dan gelukt en we liepen weer "rustig" door.
Echter Diesel (Berner Senner) ging weer terug. Ik ook maar weer terug. Even later kwam meneer met een eend in zijn bek de bosjes uit!! Ik dacht dat ik niet lekker werd. Triomfantelijk liep Diesel achter me aan met de eend. Oh wat jammer dat ik nu geen camera bij me had !. Diesel ging met de eend de bosjes in om zijn maaltje op te gaan eten. En ik maar met mijn plastic zakje met worst roepen. Wonderbaarlijk liet hij de eend voor wat hij was en kwam  hij naar me toe. Deze plek die ik alleen weet laat ik deze week maar voor wat hij is en ik hoop dat de eend volgende week gevlogen is!


1 opmerking:

  1. Hoi P, leuk berichtje, maar zielig voor dat eendje. Ik ben benieuwd naar je volgende schrijven. Groetjes S

    BeantwoordenVerwijderen